Η ικανοποίηση αθλουμένων ιδιωτικών γυμναστηρίων από τις παρεχόμενες υπηρεσίες και η επίδραση της γυμναστικής στην εργασιακή τους απόδοση - Καλαβρής, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2021)
Σκοπός της εργασίας είναι η μελέτη και η διερεύνηση της ικανοποίησης των αθλούμενων και της επίδρασης της γυμναστικής στην εργασιακή τους απόδοση και συγκεκριμένα σε ιδιωτικά γυμναστήρια της Αθήνας (κρίσιμο δείγμα). Η αποτίμηση της όλης προσπάθειας αναφερόταν στα προσωπικά βιώματα που ήρθαν στην επιφάνεια από τους ασκούμενους του Alterlife Boutique Αμαρουσίου μέσω της προσωπικής συνέντευξης. Για την προσέγγιση του ανωτέρω ερευνητικού θέματος επιλέχθηκε να διεξαχθεί μια ποιοτική έρευνα όπου έλαβαν μέρος 10 ασκούμενοι από το γυμναστήριο Alterlife Boutique Αμαρουσίου. Τα μεθοδολογικά εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την συλλογή υλικού και δεδομένων ήταν η ανάλυση περιεχομένου και η ημι-δομημένη ατομική συνέντευξη. Οι συμμετέχοντες έδειξαν την ικανοποίηση από τις παρεχόμενες υπηρεσίες του γυμναστηρίου και το γεγονός πως τους δίνεται η ευκαιρία να αθληθούν σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον υπό την καθοδήγηση προπονητή. Επίσης, η έρευνα έδειξε ότι οι ασκούμενοι συμφωνούν στο γεγονός ότι μέσα από την άσκηση τους δίνεται η ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν τόσο στο γυμναστήριο όσο και στην εργασία τους σε θέματα γυμναστικής. Παράλληλα, η έρευνα έδειξε την θετική επίδραση της γυμναστικής στην εργασιακή απόδοση των εργαζομένων για μια ισορροπημένη προσωπική υγεία και εργασία.
The satisfaction of private gyms with the services provided and the effect of fitness on their work performance
Keywords: Ικανοποίηση καταναλωτή; Εξυπηρέτηση πελατών - Διοίκηση και οργάνωση; Άσκηση - Έρευνα - Μεθοδολογία; Άσκηση - Απόψεις υγείας; Φυσική κατάσταση; Αθλητικά κέντρα φυσικής κατάστασης; Consumer satisfaction; Customer services - Management; Exercise - Research - Methodology; Exercise - Health aspects; Physical fitness; Physical fitness centers; Ικανοποίηση πελατών; Γυμναστήριο; Σωματική άσκηση; Παρεχόμενες Υπηρεσίες; Εργασιακή Απόδοση; Customer Satisfaction; Fitness; Physical Activity; Services Provided; Work Performance