Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων στις Κοινωνικές Επιστήμες - Σαλωνίδου, Αμαλία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2019)
Η σημασία της ανάπτυξης της κοινωνικής οικονομίας διακρίνεται και μόνο από το γεγονός της μεγάλης άνθησής της ενόψει των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών που βιώνει η παγκόσμια κοινωνία και οικονομία. Οι ανάγκες των ανθρώπων, που αναφύονται σε συνδυασμό με την αδυναμία κάλυψης αυτών των αναγκών από τον ιδιωτικό τομέα και από τον δημόσιο τομέα έδωσε το έναυσμα εγρήγορσης των κοινωνιών ώστε να προβούν αντανακλαστικά στην εξεύρεση λύσεων ικανών να καλύψουν τα κενά. Η παρούσα εργασία θα προσπαθήσει να αναπτύξει στο πρώτο μέρος της σε θεωρητικό επίπεδο τις έννοιες της κοινωνικής οικονομίας και των κοινωνικών επιχειρήσεων, στο δεύτερο μέρος της θα αναπτύξει την έννοια της διοίκησης ανθρωπίνων πόρων καθώς και τις αρμοδιότητες και τους στόχους της. Στο τρίτο μέρος καταγράφεται η εφαρμογή των αρχών της διοίκησης ανθρωπίνων πόρων στις κοινωνικές επιχειρήσεις ειδικότερα και αναλύονται τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή αυτή. Σκοπός της εργασίας είναι αφενός να καταδείξει την αναγκαιότητα και αφετέρου να προτείνει τρόπους εφαρμογής των στρατηγικών της διοίκησης ανθρωπίνων πόρων στις κοινωνικές επιχειρήσεις παρ’ όλες τις ιδιομορφίες που παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις αυτές σε πολλούς τομείς σε σχέση με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις του δημοσίου
Human Resources Management in Social Enterprises
Keywords: Κοινωνική επιχειρηματικότητα; Κοινωνική οικονομία; Κοινωνικές επιχειρήσεις; Διοίκηση και οργάνωση προσωπικού; Κοινωνική Οικονομία; Κοινωνικές Επιχειρήσεις; Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων