Δομή διοικητικού συμβουλίου και οικονομική αποδοτικότητα εταιριών - Ρισκάση, Σοφία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Με την παρούσα εργασία γίνεται μία έρευνα σχετικά με την εταιρική διακυβέρνηση που εφαρμόζεται στις εταιρίες. Η εταιρική διακυβέρνηση περιλαμβάνει ένα άθροισμα αρχών που εφαρμόζει κάθε εταιρία που θέλει να πετύχει την μέγιστη αποδοτικότητα, να προφυλάξει κέρδη και τα συμφέροντα των μετόχων της. Οι πρωταρχικοί άξονες που βοηθούν σε αυτό τον σκοπό της εταιρικής διακυβέρνησης υλοποιούνται μέσω του ρόλου που αναλαμβάνει το διοικητικό συμβούλιο, την ασφάλεια των δικαιωμάτων και συμφερόντων των μετόχων, την προσπάθεια για διαφάνεια και κοινοποίηση όλων των στοιχείων που αφορούν κάθε εταιρία. Θα ερευνήσουμε τον ρόλο που διαδραματίζει η δομή του διοικητικού συμβουλίου και κατά πόσο επηρεάζεται από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του, όπως το μέγεθος, η συμμετοχή των ανεξάρτητων μελών και η συχνότητα συνεδριάσεων, η οικονομική αποδοτικότητα εταιριών που ανήκουν στον κλάδο αθλητισμού και αναψυχής στην Ευρώπη.
Board structure and financial efficiency of companies
Keywords: Εταιρική διακυβέρνηση; Εταιρική διακυβέρνηση - Δίκαιο και νομοθεσία; Αθλητισμός και τουρισμός; Αναψυχή - Διοίκηση και οργάνωση; Corporate governance; Corporate governance - Law and legislation; Sports and tourism; Recreation - Management; Διοικητικό συμβούλιο; Οικονομική αποδοτικότητα; Εταιρική διακυβέρνηση; Κλάδος αθλητισμού και αναψυχής; Ευρώπη; Board; Cost-effectiveness; Corporate governance; Sport and leisure; Europe