Κοινωνική Πολιτική στην Αυτοδιοίκηση - Υφιστάμενη κατάσταση, έργο και προοπτικές των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών της Διεύθυνσης Κοινωνικών Πολιτικών Δήμου Κομοτηνής - Καραγεωργίου, Δημήτριος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2021)
Η παρούσα μεταπτυχιακή διπλωματική εργασίας στοχεύει στην αποτύπωση και παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης και των προοπτικών των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών που βρίσκονται υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Κοινωνικών Πολιτικών Δήμου Κομοτηνής με απώτερο στόχο την διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της λειτουργίας τους. Δομείται σε πέντε κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα βασικότερα θεωρητικά στοιχεία για την Κοινωνική Πολιτική και την άσκηση της από το κράτος και την αυτοδιοίκηση. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζεται η ιστορική σταδιακή μεταβίβαση αρμοδιοτήτων κοινωνικής πολιτικής από το κράτος στην αυτοδιοίκηση καθώς επίσης και οι συγκυρίες ανάθεσης τους. Το τρίτο κεφάλαιο αφορά τον Δήμο Κομοτηνής, τις κοινωνικές υπηρεσίες και δομές της Διεύθυνσης Κοινωνικών Πολιτικών και το έργο τους, ενώ το τέταρτο και το πέμπτο αφορούν την σκιαγράφηση και ανάλυση των προβλημάτων και των ευκαιριών που υπάρχουν για βελτίωση τους.
Social Policy in the Local Government - Current situation, operations and prospects of the social services and structures of the Department of Social Policies of Komotini
Keywords: Τοπική Αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Κοινωνική πολιτική--Ελλάδα; Φτώχεια--Ελλάδα; Κράτος πρόνοιας; Κοινωνική Πολιτική; Τοπική Αυτοδιοίκηση; Δήμος Κομοτηνής; Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών