Χρηματοοικονομική ανάλυση και αξιολόγηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου. Μελέτη περίπτωσης εταιρείας στην Λακωνία. - Πανδής, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2014)
Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή αποτελεί μια προσπάθεια ανάλυσης και αποσαφήνισης του κλάδου της ελαιοκομίας. Αρχικά, γίνεται η παρουσίαση της οικονομίας και του κλάδου του ελαιολάδου σε διεθνές, εθνικό και τοπικό επίπεδο και δη αυτό της Λακωνικής γης. Στη συνέχεια γίνεται μια σύντομη παρουσίαση της υπό εξέτασιν επιχείρησης και στο τελευταίο μέρος, το ερευνητικό γίνεται η Ανάλυση των Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων και των μεθόδων συγκέντρωσης των απαιτούμενων στοιχείων από τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις της επιχείρησης. Βάσει αυτών εξετάζουμε τα οικονομικά της στοιχεία, με τη βοήθεια των αριθμοδεικτών αλλά και συγκρίνοντας τους ισολογισμούς των προηγούμενων ετών για να αποκτήσουμε μια ξεκάθαρη εικόνα της πορείας της συγκεκριμένης επιχείρησης. Βασικός σκοπός της μελέτης αυτής είναι να διαπιστωθεί η πορεία και οι δυνατότητες ανάπτυξης του κλάδου του ελαιολάδου στην Ελλάδα και να προσδιοριστεί η θέση του ελληνικού ελαιολάδου στην παγκόσμια αγορά και η δυνατότητα ανάδειξης των ισχυρών σημείων του.
Financial analysis and evaluation of small businesses of standardization and marketing of olive oil. Case Study of a company in Laconia.
Keywords: Ελαιόλαδο - Ελλάδα; Χρηματοοικονομική; Επιχειρήσεις - Χρηματοδότηση; Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις; Ταμειακή ροή; Ελαιόλαδο; Ελαιοκομία; Εξαγωγή ελαιολάδου; Χρηματοοικονομική ανάλυση; Olive oil; Olive oil extraction; Financial analysis