Πολιτική προγραμματισμού εργασιών σε τμήμα ηλεκτρολογικής συντήρησης βιομηχανίας με χρήση εργαλείων ανάλυσης δεδομένων. - Ανδρέου, Ιωάννης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2016)
Από τα τέλη του 20ου αιώνα έχει σημειωθεί μια αλματώδης εξέλιξη στον τρόπο που επιχειρήσεις και οργανισμοί συγκεντρώνουν στοιχεία και δεδομένα, είτε αφορούν τους πελάτες τους, είτε την λειτουργία της ιδίας της επιχείρησης. Με τα δεδομένα αυτά προσπαθούν να εξάγουν πληροφορίες που θα τις βοηθήσει στην διαδικασία λήψης αποφάσεων. Η χρησιμοποίηση τεχνικών και εργαλείων απλής και προηγμένης ανάλυσης δεδομένων, γνωστές επίσης και ως Analytics, είναι στις μέρες μας κρίσιμη λειτουργία των επιχειρήσεων. Ειδικότερα στον τομέα της βιομηχανίας, όπου ασκούνται πιέσεις για μείωση δαπανών και αύξηση της αποδοτικότητας, η ανάλυση επιχειρηματικών δεδομένων αποτελεί μια σημαντική δραστηριότητα της επιχείρησης. Ένας από τους τομείς της βιομηχανίας, όπου τα analytics έχουν βρει απήχηση, τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και επιχειρηματικό επίπεδο, είναι η συντήρηση του βιομηχανικού εξοπλισμού. Στην μελέτη μας παρουσιάζονται οι έννοιες της ανάλυσης δεδομένων και των analytics, η εξέλιξη τους, οι αιτίες που οδήγησαν στην ανάδυσή τους, καθώς και οι έννοιες της συντήρησης και της διαχείρισης της συντήρησης καθώς και η επίδραση που έχουν σε έναν οργανισμό. Εξετάζεται η σημασία των analytics στην διαδικασία της συντήρησης και ο τρόπος που τα analytics στην συντήρηση βοηθούν ώστε η επιχείρηση να πέτυχει τους στόχους της. Τέλος, μελετάμε την περίπτωση ενός τμήματος ηλεκτρολογικής συντήρησης μιας βιομηχανίας, αναλύουμε τον τρόπο λειτουργίας του και το ιστορικό των περιστατικών του τμήματος και εξάγουμε συμπεράσματα και προτάσεις για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η λειτουργία του με τεχνικές analytics.
Job scheduling policy of electrical industry maintenance department using data analytics.
Keywords: Λήψη αποφάσεων; Βιομηχανικό μάνατζμεντ; Διοίκηση και οργάνωση; Επιχειρήσεις--Διοίκηση και οργάνωση; Ανάλυση δεδομένων; Συντήρηση; Διαχείριση συντήρησης