Σχεδίαση και ανάπτυξη διαδικτυακού περιβάλλοντος ενημέρωσης, παρακολούθησης και διαχείρισης δυναμικού περιεχομένου διαδικτυακής εφαρμογής - Φυταμπάνης, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2012)
Σκοπός της διπλωματικής αυτής εργασίας είναι να παρακολουθείται και να ενημερώνεται δυναμικά το περιεχόμενο μιας διαδικτυακής εφαρμογής, που θα κατασκευάσουμε, όπως αυτή της προσωπικής ιστοσελίδας του καθηγητή Νικόλαου Τσελίκα. Η ιστοσελίδα αυτή θα πρέπει να ενημερώνεται δυναμικά για να αλλάζει το περιεχόμενό της σε περιπτώσεις όπως π.χ. όταν αυξηθεί ο αριθμός των papers του κ. Τσελίκα ή αυξηθεί ο αριθμός των ετεροαναφορών (citations) για τα papers του. Αρχικά κατασκευάζουμε το προσωπικό site του Ν. Τσελίκα με έμφαση στη δουλειά και το συγγραφικό και επιστημονικό του έργο και αργότερα θα εστιάσουμε στη δυναμική ενημέρωση του περιεχομένου του. Συγκεκριμένα, θέλουμε το site να ενημερώνεται για κάθε νέα δημοσίευσή του σε συνέδρια ή σε περιοδικά από τη βάση δεδομένων και να τα εμφανίζει στις σελίδες του site που αναφέρονται στο επιστημονικό του έργο. Επίσης, ζητούμενό μας είναι να ανακτούμε δεδομένα από το Google scholar, την υπηρεσία δηλαδή της Google που περιέχει έναν μεγάλο αριθμό επιστημονικών βιβλιογραφιών και άρθρων με τη δυνατότητα να δει κανείς και τις ετεροαναφορές κάθε paper, συγγράμματος κτλ., να ενημερώνει τη βάση μας για τον αριθμό των ετεροαναφορών για τη βιβλιογραφία του Ν . Τσελίκα και να τις εμφανίζει σωστά.
Μ.Δ.Ε. 50
Keywords: Εφαρμογές διαδικτύου; Εφαρμογές; Διαδίκτυο; Τεχνολογίες υλοποίησης; Google Scholar