Η παρακίνηση των υπαλλήλων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Οικονόμου, Στέφανος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2017)
Σκοπός: Ο σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η καταγραφή του βαθμού της παρακίνησης των υπαλλήλων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Π.Α.Μ.Θ.). Για αυτόν τον λόγο διερευνώνται οι παράγοντες που συνθέτουν την εργασιακή ικανοποίηση. Προτείνονται τρόποι βελτίωσης της παρακίνησης των υπαλλήλων, λαμβάνοντας υπόψη τους παράγοντες που προσφέρουν υψηλή ικανοποίηση. Μεθοδολογία: Η καταγραφή των απόψεων του προσωπικού έγινε με τη χρήση ενός ερευνητικού εργαλείου που ανέπτυξαν ο Λαμπίρης και οι συνεργάτες του (Lambiris et al., 2008). Συνολικά συμπληρώθηκαν 120 ερωτηματολόγια. Αποτελέσματα: Τα ευρήματα της έρευνας έδειξαν ότι οι υπάλληλοι είναι ικανοποιημένοι από το αντικείμενο της εργασίας, την επίτευξη των στόχων και την αναγνώριση της προσπάθειας από τα ιεραρχικά κλιμάκια του οργανισμού. Τα προβλήματα παρακίνησης εντοπίστηκαν σε ζητήματα όπως είναι οι ευκαιρίες για προαγωγή-εξέλιξη στην εργασία, η εργασιακή ασφάλεια καθώς και οι απολαβές.. Λαμβάνοντας υπόψη τους παράγοντες στους οποίους καταγράφηκε χαμηλή ικανοποίηση ή ουδετερότητα παρουσιάστηκαν προτάσεις, όπως είναι η ενεργητική συμμετοχή των υπαλλήλων στη λήψη των αποφάσεων, η απονομή ηθικών αμοιβών, οι πολιτικές διοίκησης, τα επιμορφωτικά σεμινάρια και τις πρόσθετες παροχές.
The motivation of the employees of Eastern Macedonia and Thrace Region
Keywords: Δημόσιοι υπάλληλοι--Ελλάδα; Δημόσια διοίκηση--Ελλάδα; Διοίκηση και οργάνωση προσωπικού; Παρακίνηση; Παράγοντες παρακίνησης; Εργασιακή ικανοποίηση; Δημόσιοι υπάλληλοι; Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης