Ο Θεσμός της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ελλάδα - Σταυριανουδάκη, Άννα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Η παρούσα εργασία έχει ως στόχο την ανάλυση του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στο σύγχρονο Ελληνικό Κράτος. Σε αυτό το πλαίσιο, αναλύεται η έννοια της Δημοτικής Αστυνομίας, οι αρχές που διέπουν τη δράση της ενώ επιπρόσθετα πραγματοποιείται και η ιστορική αναδρομή της μέχρι τώρα πορείας της. Επιπλέον, στα πλαίσια της παρούσας εργασίας πραγματοποιήθηκε συνέντευξη με τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία και παρατίθεται στο αντίστοιχο κεφάλαιο. Τέλος, δίνονται τα συμπεράσματα που προέκυψαν σχετικά με τη διαδρομή και το μέλλον της Δημοτικής Αστυνομίας.
The institution of Municipal Police in Greece
Keywords: Αστυνομία; Τοπική Αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Δημοτική Αστυνομία; Δήμος; Αστυνομία; Συνέντευξη; Υπουργείο Εσωτερικών