Το Ιράν στο διεθνές πεδίο από την ισλαμική επανάσταση στο σήμερα. Ισορροπίες και προκλήσεις - Τσιρογιάννη, Θεοδώρα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2017)
Η παρούσα μελέτη επιδιώκει να παρουσιάσει την πορεία του Ιράν από την επανάσταση του 1979, έως της μέρες μας, μέσα από δύο διακριτές αλλά παράλληλα στενά συνυφασμένες οτπικές. Η πρώτη αφορά τις διμερείς σχέσεις του Ιράν με άλλα κράτη και η δεύτερη τη διαχείριση του ζητήματος της ανάπτυξης του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης από τη διεθνή κοινότητα. Μέσα από τη μελέτη της διεθνούς βιβλιογραφίας, καθώς και την αποδελτίωση της σχετικής αρθρογραφίας, επιχειρέίται μία - κατά το δυνατόν - σφαιρική και ιστορικά ακριβής αποτίμηση της πορείας μίας χώρας στον χρόνο και στο σύγχρονο πολιτικό γίγνεσθαι.
Keywords: Διεθνείς σχέσεις--Ιράν; Ισλάμ και πολιτική--Ιράν; Ιράν--Εξωτερικές σχέσεις; Ιράν--Πολιτική και διακυβέρνηση; Ιράν; Μέση Ανατολή; Πυρηνικά; Σιίτες; Χεζμπολάχ