Οι κυβερνητικές πολιτικές για την ανασυγκρότηση και τον σχεδιασμό της πόλης του Ναυπλίου, (1828- 1831). Έργα και επισκευές κτιρίων - Γιάνναρη, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Απώτερος σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας, είναι να παρουσιάσει το γενικό ιστορικό πλαίσιο της Καποδιστριακής εποχής στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στην πόλη του Ναυπλίου. Περιγράφονται τα μέτρα που έλαβε ο Ιωάννης Καποδίστριας στο νεοσύστατο τότε Ελληνικό κράτος, ως προς την αναβάθμιση της Παιδείας, την ανασύσταση του Ελληνικού Στρατού, την φροντίδα και αποκατάσταση των προσφύγων και παιδιών του πολέμου. Έμφαση δίνεται τότε και στην κατασκευή κτιρίων και δημοσίων έργων με σκοπό την εύρυθμη λειτουργεία της πόλης. Τα έργα που πραγματοποιήθηκαν, συνέβαλλαν στην αναβάθμιση της πόλης και κατ’ επέκταση της ζωής των κατοίκων της, κατά την Καποδιστριακή περίοδο. Αποτελούν μέχρι και σήμερα, σημαντικά μνημεία του ελληνικού πολιτισμού.
Government policies for the reconstruction and planning of the city of Nafplio, (1828-1831). Building works and repairs
Keywords: Ελλάδα--Ιστορία--1828-1831; Καποδιστριακή εποχή; Κράτος Πρόνοιας; Ανασύσταση στρατού; Κατασκευή νεοκλασικών κτιρίων