Διερεύνηση και αξιολόγηση των αθλητικών προγραμμάτων του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού ¨Δημήτριος Βικέλας¨ Δήμου Κηφισιάς - Μπερέτσου, Ανδριανή (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2019)
Τα αθλητικά προγράμματα στα πλαίσια της λειτουργίας των δήμων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής τους δραστηριότητας. Σκοπός της σχεδιαζόμενης έρευνας ήταν η διερεύνηση και αξιολόγηση των αθλητικών προγραμμάτων του Δήμου Κηφισιάς βάσει του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης (ΚΠΑ). Το δείγμα συμπεριελάμβανε 120 ενεργά μέλη του Αθλητικού Οργανισμού. Τα προγράμματα αξιολογήθηκαν βάσει των εννέα κριτηρίων του ΚΠΑ εκ των οποίων τα πέντε θεωρούνται ενεργοποιητές και τα τέσσερα αποτελέσματα της απόδοσης του οργανισμού. Από τα κύρια αποτελέσματα της έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι συμμετέχοντες αντιλαμβάνονται ένα μέτριο επίπεδο απόδοσης του οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα αναγνωρίζουν την υπεροχή του οργανισμού σε επίπεδο ηγεσίας, ενώ εντοπίζουν αδυναμίες σε επίπεδο στρατηγικής και προγραμματισμού ως προς τις εξωτερικές συνεργασίες και τον βαθμό παρακίνησης των πολιτών. Συμπερασματικά, η βιωσιμότητα του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, έγκειται στην κατάρτιση και την δια βίου μάθηση του ανθρώπινου δυναμικού σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητας, με την συλλογική οργανωτική δέσμευση (ηγεσίας και προσωπικού) για την εφαρμογή ενός συστήματος διαχείρισης ποιότητας, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών που συναντούν και υπερβαίνουν τις προσδοκίες των πολιτών.
Investigation And Evaluation Of Sport Programs. Case Study Of "Dimitrios Vikelas" In Municipality Of Kifisia
Keywords: Αθλητικοί οργανισμοί - Αξιολόγηση; Sports organizations - Evaluation; Αξιολόγηση; Ποιότητα; Αθλητικοί οργανισμοί; Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης; Μελέτη περίπτωσης; Evaluation; Quality; Sports organizations; Common Assessment Framework; Case study