Μέτρηση βαθμού Ικανοποίησης Μελών Ιδιωτικού Αθλητικού Κέντρου Νομού Ιωαννίνων. Μελέτη Περίπτωσης: Epirus Sport and Health Center - Τράκας, Βασίλειος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχία ενός αθλητικού οργανισμού, το κύριο εργαλείο των αθλητικών μάνατζερ για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και αφοσίωσης των καταναλωτών είναι η διασφάλιση της ικανοποίησης των πελατών. Οι αθλητικές εταιρείες στοχεύουν να παράγουν θετική αξία προβλέποντας και κατανοώντας τις απαιτήσεις, τις προσδοκίες και τις καταναλωτικές προθέσεις των καταναλωτών, κερδίζοντας έτσι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά αθλητικών υπηρεσιών. Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή επιδιώκει να προσδιορίσει τον βαθμό ικανοποίησης των πελατών και τον βαθμό στον οποίο η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στο Epirus sport & health center, ένα ολοκληρωμένο κέντρο αθλητισμού υγείας και ευεξίας στην πόλη των Ιωαννίνων, ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των μελών του. Το δείγμα της παρούσας εργασίας αποτέλεσαν 60 συμμετέχοντες στις δραστηριότητες του κολυμβητηρίου κατά τους μήνες Ιανουάριος και Φεβρουάριος του 2024. Από τους συμμετέχοντες, σε ποσοστό 43,3% ήταν άνδρες και αντίστοιχα ένα 6,7% γυναίκες, ηλικίας από είκοσι έως και εξήντα δύο ετών. Η παρούσα μελέτη στηρίχτηκε στην «Κλίμακα Ικανοποίησης Πελατών» που αναπτύχθηκε από τους Αλεξανδρή, Παπαδόπουλο, Παλιάλια και Βασιλειάδη (1999) ως βάση για τη δημιουργία του ερωτηματολογίου που χρησιμοποιήθηκε για τη συλλογή δεδομένων. Οι διαστάσεις ποιότητας που εξετάστηκαν περιλάμβαναν την παροχή προσωπικού και υπηρεσιών, τις εγκαταστάσεις και τη φυσική κατάσταση. Διαπιστώθηκε ότι το φύλο, η ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο και το εισόδημα επηρέασαν σημαντικά την αντιληπτή ποιότητα. Επιπλέον, η χρήση των υπηρεσιών της πισίνας είχε θετική επίδραση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Συμπερασματικά, τα συγκεκριμένα ευρήματα της έρευνας είναι στοιχεία σημαντικά για τον χώρο των υπηρεσιών στον αθλητικό κλάδο καθώς προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τις προσδοκίες ποιότητας και την αναμενόμενη χρήση από μέλη και πελάτες.
Measurement of Member Satisfaction at the Private Sports Center of Ioannina Prefecture Case Study: Epirus Sport and Health Center
Keywords: Εξυπηρέτηση πελατών - Διοίκηση και οργάνωση; Ικανοποίηση καταναλωτή; Κολυμβητήρια - Διοίκηση και οργάνωση; Αθλητικά κέντρα φυσικής κατάστασης - Διοίκηση και οργάνωση; Αθλητικά κέντρα φυσικής κατάστασης - Μάρκετινγκ; Customer services - Management; Consumer satisfaction; Swimming pools - Management; Physical fitness centers - Management; Physical fitness centers - Marketing; Αθλητικές Υπηρεσίες; Παρεχόμενες υπηρεσίες σε Κολυμβητήριο; Βαθμός ικανοποίηση πελατών; Sports Services; Services provided at a swimming pool; Customer satisfaction level