Οι προσπάθειες αναζήτησης νέας στρατιωτικής τεχνολογίας από τον Χίτλερ (1933-1945) - Μαραγκούλιας, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία πραγματοποιείται απόπειρα μελέτης του ζητήματος των προσπαθειών αναζήτησης νέας στρατιωτικής τεχνολογίας από τον Χίτλερ 1933-1945 και του Γ΄ Ράιχ εν γένει μέχρι και το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Αρχικά αναλύεται το ιστορικό υπόβαθρο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ακολούθως μελετάται η τεχνολογία η οποία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο. Εν συγκρίσει προς τους προηγούμενους πολέμους, ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος είχε τη μεγαλύτερη επίδραση στην τεχνολογία και τις συσκευές που χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα. Τέλος, η τεχνολογία έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο στη διεξαγωγή του περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο πόλεμο στην ιστορία, ενώ είχε κρίσιμο ρόλο στην τελική του έκβαση.
Keywords: Παγκόσμιος Πόλεμος, 1939-1945 -- Γερμανία -- Τεχνολογία; Στρατιωτική τέχνη και επιστήμη -- Τεχνολογικές καινοτομίες -- Γερμανία -- Ιστορία -- 20ός αιώνας; Τεχνολογικές καινοτομίες -- Γερμανία -- Ιστορία -- 20ός αιώνας; Γερμανία -- Ιστορία , Στρατιωτική -- 20ός αιώνας; Γερμανία -- Ένοπλες Δυνάμεις -- Ιστορία -- Παγκόσμιος Πόλεμος, 1939-1945; Χίτλερ; Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος; Στρατιωτική Τεχνολογία; Γ΄ Ράιχ; Σύμμαχοι; Hitler; Second World War; Military Technology; Third Reich; Allies