Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Αντιλήψεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας σχετικά με τις αλλαγές που επιφέρει στην εκπαιδευτική διαδικασία - Ηλία, Δήμητρα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Η εμφάνιση της Πανδημίας Covid-19 άλλαξε τα δεδομένα κυρίως για την εκπαίδευση καθώς τα σχολεία σταμάτησαν να λειτουργούν και οι μαθητές δεν θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Με δεδομένο αυτό αλλά και την ευρύτερη βιβλιογραφία σχετικά με ενναλακτικούς τρόπους μάθησης πάρθηκε η απόφαση να εφαρμοσθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση η οποία θα έδινε τη δυνατότητα στους μαθητές να παρακολουθήσουν τα μαθήματα από το σπίτι και τους εκπαιδευτικούς να αναδιαμορφώσουν τις μεθόδους τους. Με βάση αυτό ο σκοπός της εν λόγω εργασίας ήταν η διερεύνηση των αντιλήψεων των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και σε ποιο βαθμό αυτή επηρέασε την εκπαιδευτική διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζονται οι αντιλήψεις των εκπαιδευτικών που προκύπτουν μέσα από μια έρευνα που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με τη χρήση ερωτηματολογίου το οποίο βρισκόταν σε ηλεκτρονική μορφή. Τα ερευνητικά ευρήματα της συγκεκριμένης εργασίας έδειξαν ότι η εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης πρόσφερε θετικά οφέλη στους εκπαιδευτικούς, επηρέασε θετικά την εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς ωστόσο να υπάρξει η προοπτική να επαναχρησιμοποιηθεί στο μέλλον.
Αριθμός Εισαγωγής: 013331 cd
Keywords: COVID-19 (Ασθένεια) -- Ελλάδα; Εκπαίδευση εξ' αποστάσεως -- Ελλάδα; Διδασκαλία με τη βοήθεια υπολογιστή -- Ελλάδα; Εκπαιδευτική τεχνολογία -- Ελλάδα; Εκπαιδευτική αλλαγή -- Ελλάδα; Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια -- Ελλάδα; Εξ αποστάσεως εκπαίδευση; Πανδημία Covid-19; Αλλαγή; Αντιλήψεις; Distance education; Covid-19 Pandemic; Change; Perceptions