Η Τεχνητή Νοημοσύνη στη Στατιστική Έρευνα - Νείλας, Ματθαίος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2025)
Η παρούσα διπλωματική εργασία εξετάζει τη συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) στη στατιστική έρευνα, με έμφαση στην ενσωμάτωση αλγορίθμων ΤΝ σε λογισμικά ανάλυσης ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων. Μέσω βιβλιογραφικής ανασκόπησης, αναλύονται τα λογισμικά LISREL, ATLAS.ti, SPSS, CMA και HLM, και διερευνάται πώς η ΤΝ επηρεάζει την ερμηνεία των αποτελεσμάτων. Επιπλέον, παρουσιάζεται συγκριτική ανάλυση της απόδοσης αυτών των λογισμικών, καθώς και πρακτικές εφαρμογές τους. Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η ενσωμάτωση της ΤΝ βελτιώνει την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα της ανάλυσης, προσφέροντας νέες προοπτικές για τη στατιστική έρευνα.
The Artificial Intelligence in Statistical research
Keywords: Τεχνητή Νοημοσύνη; Στατιστική Έρευνα