Το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) και η ικανοποίηση των χρηστών - υπαλλήλων των αναθετουσών αρχών - Ιωαννίδου, Ευαγγελία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Η παρούσα εργασία πραγματεύεται το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) και κατά πόσο η χρήση του από τους υπαλλήλους των Δημοσίων Οργανισμών κρίνεται ικανοποιητική. Η χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στον τομέα των Δημοσίων Συμβάσεων είναι καθοριστικής σημασίας και αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας. Η μεθοδολογία με την οποία εκπονήθηκε η εργασία βασίστηκε τόσο στην θεωρητική ανάλυση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου των διαδικασιών του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων όσο και στην έρευνα μέσω ερωτηματολογίων τα οποία συμπληρώθηκαν από τους πλέον αρμόδιους, ήτοι τους χρήστες του συστήματος από την πλευρά των Δημοσίων Οργανισμών. Τα αποτελέσματα στα οποία κατέληξε η εργασία αυτή αποτιμούν την ικανοποίηση των χρηστών από τη χρήση του υπάρχοντος Ηλεκτρονικού Συστήματος Δημοσίων Συμβάσεων. Επιπλέον, αποτυπώνονται και προτείνονται ενέργειες και διαδικασίες οι οποίες θα συμβάλλουν στην περαιτέρω βελτίωση του ΚΗΜΔΗΣ αλλά και την μεγαλύτερη ικανοποίηση των χρηστών των Δημοσίων Οργανισμών.
The Central Electronic Register of Public Contracts (KIMDIS) and the satisfaction of users – employees of the contracting authorities
Αρ. Εισ.: 96 cd
Keywords: Δημόσια διοίκηση; Δημόσια διοίκηση -- Τεχνολογικές καινοτομίες; Ηλεκτρονική διακυβέρνηση; Πληροφοριακά συστήματα διοίκησης; Ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί; Προμήθειες; ΕΣΗΔΗΣ; ΚΗΜΔΗΣ; Δημόσιες συμβάσεις; Χρήστες; Electronic contests; Procurement; ESIDIS; KIMDIS; Public contracts; Users