Συγκριτική χρηματοοικονομική ανάλυση με τη χρήση αριθμοδεικτών των εταιριών ΕΥ.ΓΕ Πιστιολας ΑΒΒΕ – AGRINO και Καραγεωργίου ΑΒΕΕ-3ΑΛΦΑ για την περίοδο 2017-2020 καταστάσεων - Χορταριά, Σωτηρία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Στη παρούσα εργασία θα εξετάσουμε δύο μεγάλες εταιρίες στο χώρο των τροφίμων και συγκεκριμένα την 3 Άλφα και την Agrino. Αρχικά θα μιλήσουμε για την ιστορία του κλάδου των οσπρίων στην Ελλάδα και την ιστορία των δύο εταιριών. Στη συνέχεια θα αναπτύξουμε την θεωρία των χρηματοοικονομικών καταστάσεων καθώς και τη σύγκριση των κυριότερων χρηματοοικονομικών δεικτών μεταξύ των επιχειρήσεων. Σκοπός της εργασίας είναι να δούμε τη πορεία των πωλήσεων των δύο εταιριών σε βάθος τετραετίας παρόλο την περίοδο κόβιντ που εμφανίστηκε το 2020.
Μ.Δ.Ε. 01
Keywords: Χρηματοοικονομική ανάλυση; Εταιρείες -- Αξιολόγηση; Αριθμοδείκτες (Οικονομική); Χρηματοοικονομική ανάλυση; Αριθμοδείκτες; Κλάδος ρυζιού 3Άλφα; Agrino; Ισολογισμοί; Financial analysis; Ratios; Rice industry 3Alfa; Balance sheets