Ενεργειακή ανάλυση και παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας κολυμβητικής δεξαμενής με χρήση Α.Π.Ε. - Βελούδος, Ιωάννης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2025)
Όπως όλοι γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή ο κόσμος πλήττεται από μια ενεργειακή κρίση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την προσπάθεια για τη συνεχή μείωση των ενεργειακών απαιτήσεων. Στην παρούσα πτυχιακή θα μελετήσουμε τις ενεργειακές ανάγκες της πισίνας του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, κατά πόσο μπορούμε να τις μειώσουμε και με ποιες μεθόδους. Τέλος, θα γίνει οικονομική ανάλυση των προτάσεων εξοικονόμησης ενέργειας και αξιολόγησή τους.
Keywords: Ενεργειακή αναβάθμιση; δημοτική πισίνα; Σύρος – Ερμούπολη κολυμβητήριο; ενεργειακή κατανάλωση; ενεργειακές απώλειες; εξοικονόμηση ενέργειας; θερμικές απώλειες; ισοθερμικό κάλυμμα; αντλία θερμότητας; φωτοβολταϊκά; Net Billing (ενεργειακός συμψηφισμός); ανανεώσιμες πηγές ενέργειας; ενεργειακή αυτάρκεια; βιωσιμότητα; οικονομική ανάλυση; περιβαλλοντικό όφελος