Διαχείριση και ανάπτυξη των ανθρώπινων πόρων στη δημόσια διοίκηση και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κω - Διάκος, Μιχαήλ (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2021)
Η παρούσα διπλωματική εργασία καταπιάνεται με το ζήτημα της διαχείρισης και της ανάπτυξης των ανθρωπίνων πόρων. Εξετάστηκε αρχικώς το θέμα της διαχείρισης και της ανάπτυξης των ανθρωπίνων πόρων με βάση την ακαδημαϊκή βιβλιογραφία. Κατόπιν πραγματοποιήθηκε μια παρουσίαση και συνοπτική κριτική του προγράμματος «Καλλικράτης». Στο εμπειρικό μέρος της εργασίας παρατίθενται στοιχεία της δευτερογενής έρευνας που πραγματοποιήθηκε έπειτα από συλλογή στοιχείων που βρίσκονται κατά κύριο λόγο στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου της Κω. Και μετέπειτα παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της πρωτογενούς ποσοτικής έρευνας με χρήση ερωτηματολογίου που πραγματοποιήθηκε σε υπαλλήλους του Δήμου της Κω. Από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει ότι παρά τα υφιστάμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου της Κω, αντιμετωπίζουν θετικά το σύστημα Διαχείρισης και Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου και παραμένουν ευχαριστημένοι από την εργασία τους.
Αρ. Εισ.: 84 cd
Keywords: Δημόσια διοίκηση -- Ελλάδα -- Κως (Δωδεκάνησος); Τοπική αυτοδιοίκηση -- Ελλάδα -- Δήμος Κω; Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Ανθρώπινοι πόροι -- Διαχείριση; Κως; Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού; Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού; Δήμος Κω; Καλλικράτης; Πρωτογενής έρευνα; Στατιστική ανάλυση