Σύμπραξη δημοσίων δομών με φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Βέλτιστες πρακτικές ενίσχυσης παρεχόμενων υπηρεσιών σε δομές προσχολικής αγωγής - Τρανούλη, Μαρία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Στην παρούσα εργασία παρουσιάζεται η δυναμική της αξιοποίησης της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο), ως παράγοντα υποστήριξης των δημοσίων δομών προσχολικής αγωγής. Διερευνάται η προοπτική υποστήριξης της πρώιμης παρέμβασης καθώς και το πλαίσιο στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν οι βέλτιστες πρακτικές σύμπραξης Κ.ΑΛ.Ο και δημόσιων δομών προσχολικής αγωγής. Τέλος παρουσιάζονται τα συμπεράσματα της έρευνας για την ανάπτυξη των βέλτιστων πρακτικών συνεργασίας καθώς και προτάσεις σχετικά με τον σχεδιασμό μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής, με σκοπό την ανάπτυξη της βέλτιστης δυνατής συνεργασίας.
Partnership of public structures with social and solidarity economy bodies. Best practices for strengthening services provided in preschool education structures
Keywords: Οικονομική; Οικονομική--Κοινωνιολογικές απόψεις; Οικονομική της ευημερίας; Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία; Δημόσιες δομές προσχολικής αγωγής; Πρώιμη παρέμβαση