Το όραμα και ο τελικός στόχος με την εφαρμογή του νόμου 4622/2019 επιτελικό κράτος: οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης στην μετά μνημονίων εποχή στην Ελλάδα - Τσάκωνας, Ιωάννης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2020)
Η παρούσα εργασία θα έχει ως αντικείμενο έρευνας και ανάλυσης το νόμο 4622/2019 (ΦΕΚ 133/Α΄/2019) που φέρει τον τίτλο «Επιτελικό Κράτος: οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης». Η εργασία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της διπλωματικής εργασίας του Γ΄ εξαμήνου προκειμένου να αποκτήσω το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Για τις ανάγκες της εργασίας θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες που αφορούν την εκπόνηση τέτοιων εργασιών. Θα γίνει πλήρης διαχωρισμός της θεματολογίας που θα αναλύσουμε και σε μέρη και σε κεφάλαια προκειμένου ο αναγνώστης να μπορεί εύκολα να συλλάβει το νόημα της εργασίας. Η εργασία θα περιλαμβάνει τα εξής: στην αρχή θα υπάρχει η εισαγωγή όπου ο συγγραφέας θα μας κάνει μια ανάλυση για τους λόγους που επιλέχθηκε το συγκεκριμένο θέμα έρευνας, τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτό και τι ακριβώς επιδιώκει, θα υπάρχει το θεωρητικό μέρος όπου θα γίνει ανάλυση για την προϊσχύουσα κατάσταση στην δημόσια διοίκηση και θα γίνουν αναφορές σε βιβλιογραφικές πηγές που αφορούν την θεωρεία της δημόσιας διοίκησης και πολιτικής. Στην συνέχεια θα παρατεθεί το ερευνητικό μέρος όπου θα παρουσιαστεί ο νόμος 4622/2019, τα πρακτικά της Βουλής με τις πολιτικές απόψεις των εκπροσώπων των κομμάτων (Αρχηγών ή εκπροσώπων κομμάτων) σχετικά με την αντιμετώπιση του νόμου και γενικότερα την αντιμετώπιση του προβλήματος της δημόσια διοίκησης, επίσης θα παρατεθεί και η πολλή σημαντική δια ζώσης συνέντευξη με τον εισηγητή του νομοσχεδίου και Υπουργό Επικρατείας, θα υπάρξει μια παρουσίαση δημοσιευμάτων σχετικών με το νόμο 4622/2019 σε μέσα μαζικής ενημέρωσης ηλεκτρονικού τύπου και στο τέλος θα παρουσιαστούν τα τελικά συμπεράσματα.
Μ.Δ.Ε. 280