Αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, εφαρμογή και αποτελεσματικότητά τους στους Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού. Η περίπτωση του Δήμου Αγίας Βαρβάρας. - Μαρτίνου, Σπυριδούλα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2018)
Ο νομοθέτης παρέχει στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης μια σειρά από προνόμια μεταξύ των οποίων η δυνατότητα να βεβαιώνουν, να εισπράττουν αλλά και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα τους εξασφαλίσουν την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο την ενίσχυση της οικονομικής τους αυτοτέλειας. Τα μέτρα αυτά διακρίνονται σε ασφαλιστικά, διοικητικά, αναγκαστικά και δικαστικά. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να εξετάσει το βαθμό εφαρμογής αυτών των μέτρων και τα οικονομικά τους αποτελέσματα στους Ο.Τ.Α. Αυτό θα γίνει με έρευνα που θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας. Τα συμπεράσματα της παρούσας μελέτης θα προκύψουν συνδυαστικά από τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας και των ετήσιων εκθέσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα έτη 2013 και 2014 που αφορούν στην είσπραξη των απαιτήσεων των ελεγχθέντων Ο.Τ.Α.
Forced recovery measures, application and their effectiveness in Local Government. The case of the Municipality of Agia Varvara.
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Έσοδα; Οικονομική αυτοτέλεια; Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Εισπρακτικός μηχανισμός; Αναγκαστικά μέτρα είσπραξης; Αποτελεσματικότητα