Οι Εμπορικές Διαστάσεις Του Αθλήματος Της Αντισφαίρισης.Βιβλιογραφική Ανασκόπιση Των Τελευταίων 10 Ετών. - Γιαννακόπουλος, Ηλίας (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2021)
Τις τελευταίες δεκαετίες, έχουμε δει ότι πολλές διασημότητες του αθλητισμού να προωθούν προϊόντα και υπηρεσίες διαφορετικών εταιρειών ταυτόχρονα ή σε μια σειρά. Αυτό συμβαίνει γιατί ένας δημοφιλής τρόπος για να πείσει πολλούς καταναλωτές σε όλο τον κόσμο να αγοράσουν και να χρησιμοποιήσουν διαφορετικές υπηρεσίες είναι η χρήση μιας αθλητικής διασημότητας ως πηγής μηνυμάτων. Οι ψηφιακές πτυχές αποτελούν τον πρωταρχικό τομέα εστίασης της προσοχής, συμπεριλαμβανομένης της τάσης για χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, της συνεργασίας με διάσημους αθλητές σε εκστρατείες και του αντίκτυπου τους στην προσέλκυση της προσοχής των οπαδών και σε άλλους αναπτυσσόμενους τομείς του αθλητικού μάρκετινγκ και της επιχειρηματικότητας. Ο κύριος στόχος αυτής της ερευνητικής εργασίας είναι να παρατηρήσει τις εμπορικές διαστάσεις του αθλήματος της αντισφαίρισης καθώς και να μελετήσει διάφορες στρατηγικές και μεθοδολογίες που εφαρμόζονται από τις μεγάλες αθλητικές οργανώσεις για να επιστήσει την προσοχή του κοινού. Η ποιοτική μελέτη περιστρέφεται γύρω από την πρόοδο των τεχνικών μάρκετινγκ από τις παραδοσιακές στις σύγχρονες και ψηφιακές τεχνικές με την πάροδο των χρόνων. Ακολουθώντας αναλυτική ανασκόπηση της βιβλιογραφίας, η οποία εξηγεί τις τρέχουσες στρατηγικές μάρκετινγκ/διαφήμισης και μερικούς από τους παράγοντες που επηρεάζουν το μάρκετινγκ. Επίσης, το θεωρητικό μέρος αυτής της διατριβής εξηγεί πώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αποτελέσουν ένα πιθανό μέσο για την προσέγγιση ενός μεγάλου παγκόσμιου κοινού και ορισμένων από τους βασικούς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την οπτική ταυτότητα μιας μάρκας πάνω σε διάφορες πλατφόρμες.
Commercial Tendency In Tennis Sport.Bibliographical Review Of The Last Decade.
Keywords: Αθλητισμός - Μάρκετινγκ; Διαφήμιση; Μέσα μαζικής ενημέρωσης και αθλητισμός; Αντισφαίριση; Sports - Management; Advertising; Mass media and sports; Tennis; Στρατηγικές μάρκετινγκ; Τέννις; Αθλητικό Μάρκετινγκ; Μάρκες; Marketing strategies; Tennis; Sport Marketing; Brands