Η προώθηση των αθλητικών δραστηριοτήτων στη φύση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης - Παπαναγιώτου, Μαρία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2019)
Η παρούσα μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία είχε ως σκοπό να διερευνήσει εάν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, Instagram και Twitter, προωθούν τις αθλητικές δραστηριότητες στη φύση και με ποιο τρόπο το επιτυγχάνουν αυτό. Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε ήταν η δευτερογενής έρευνα με τη μελέτη ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί και η ποσοτική πρωτογενής έρευνα με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου. Χρησιμοποιήθηκε η τυχαία δειγματοληψία και το δείγμα αποτέλεσαν 212 χρήστες του facebook. Η περιορισμένη βιβλιογραφία οδήγησε στην μελέτη περίπτωσης για την παρατήρηση των συλλόγων στο facebook και των ακολούθων τους. Η διεξαγωγή των αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του στατιστικού πακέτου SPSS. Τα αποτελέσματα της έρευνας ανέδειξαν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν προωθούν τις αθλητικές δραστηριότητες στη φύση στην ελληνική αγορά, όμως δημιουργούν τάσεις και «μόδες» ενώ ένας στους δέκα δεν γνωρίζει ποιες είναι οι αθλητικές δραστηριότητες στη φύση. Επίσης, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το μορφωτικό επίπεδο, το εισόδημα και η οικογενειακή κατάσταση επηρεάζουν την προώθηση των δραστηριοτήτων στη φύση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τέλος, παρατηρείται θετική σχέση μεταξύ των ανθρώπων, οι οποίοι συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες στη φύση, και τη χρήση και με το βαθμό δέσμευσης των ιδίων με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και την προβολή των δραστηριοτήτων τους μέσω αυτών.
Recreational outdoor activities promotion through social media
Keywords: Μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον αθλητισμό; Αναψυχή - Κοινωνιολογικές απόψεις; Ελεύθερος χρόνος - Κοινωνικές απόψεις; Social media in sports; Recreation - Social aspects; Leisure - Social aspects; Αθλητικές δραστηριότητες στη φύση; Μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Προώθηση; Recreation outdoor activities; Social media; Promotion