Η επίδραση του προγράμματος Προεργασίας νέων 18-29 ετών της ΔΥΠΑ, στην απασχολησιμότητα των ωφελούμενων - Γιαϊτσίδου, Ελισάβετ (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2025)
Η τρέχουσα περίοδος που διανύουμε, χαρακτηρίζεται από πολλές εξελίξεις στην τεχνολογία που μας εισάγουν στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, η οποία επηρεάζει την αγορά εργασίας, με αντίστοιχη επίδραση στην επαγγελματική και προσωπική ζωή των ατόμων. Αποτέλεσμα της επανάστασης αυτής είναι η αύξηση της ανεργίας, εξαιτίας της αναντιστοιχίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης εργασίας. Πολλές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με τις αλλαγές στην οργάνωση της εργασίας που προκύπτουν από τα νέα δεδομένα. Η παρούσα διπλωματική εργασία σκοπό έχει να ερευνήσει τις απόψεις και τις αντιλήψεις των ωφελούμενων του προγράμματος Προεργασίας 18-29 ετών της ΔΥΠΑ, για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος. Είναι μία περίοδος όπου η ΔΥΠΑ προσπαθεί να μειώσει την ανεργία και να αυξήσει την απασχόληση. Εστιάζει στην απόκτηση δεξιοτήτων των ωφελούμενων και της επαγγελματικής τους εμπειρίας, που θα τους προετοιμάσουν για την ομαλή τους ένταξη στην αγορά εργασίας.
Αριθμός Εισαγωγής: 014145 cd
Keywords: Νεολαία -- Απασχόληση -- Ελλάδα; Αγορά εργασίας -- Ελλάδα; Εργασιακή πολιτική -- Ελλάδα; Ανθρώπινο δυναμικό -- Ελλάδα; 4η Βιομηχανική Επανάσταση; Δεξιότητες; Αγορά εργασίας; 4th Industrial Revolution; Skills; Labor market