Απόψεις γιατρών και φαρμακοποιών για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Η περίπτωση του νομού Κορινθίας - Δανιήλ, Μαριάννα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2012)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία γίνεται αναφορά στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Ειδικότερα περιγράφεται ο τρόπος εφαρμογής της, οι αναμενόμενοι στόχοι, τα οφέλη για τους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς και τους ασθενείς από τη χρήση της, τα πλεονεκτήματά της καθώς και οι δυσκολίες που προκύπτουν κατά τη λειτουργία της. Παράλληλα παρατίθενται παραδείγματα εφαρμογής της καθώς και τα αποτελέσματά τους. Η μελέτη περίπτωσης που έγινε αφορά την διερεύνηση των απόψεων των γιατρών και των φαρμακοποιών του νομού Κορινθίας, για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Βασίστηκε στη συλλογή στοιχείων μέσω της χρήσης ερωτηματολογίων, στους γιατρούς και στους φαρμακοποιούς της περιοχής και στην καταχώρηση τους στο στατιστικό πρόγραμμα SPSS 19 for Windows. Τέλος γίνεται στατιστική ανάλυση των δεδομένων που συλλέχθηκαν, αξιολογούνται τα αποτελέσματα, διατυπώνονται τα συμπεράσματα που εξάγονται από την έρευνα, τα οποία αφορούν τόσο την λειτουργικότητα της εφαρμογής όσο και την ευρύτερη χρησιμότητά της.
Attitudes and concepts of doctors and pharmacist for e-prescribing. The role of administration. The case law of Corinth
Αριθμός Εισαγωγής: 010234-010235 cd
Keywords: Ιατρική -- Συνταγές; Ηλεκτρονική συνταγογράφηση; Απόψεις; Αντιλήψεις; Εξορθολογισμός του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης; Φαρμακοποιοί; Ιατροί; Νομός Κορινθίας