Ο θεσμός των ΚΕΠ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) και η κοινωνική προσφορά τους σε συνθήκες πανδημικής κρίσης. Η περίπτωση της Διεύθυνσης ΚΕΠ Δήμου Κορινθίων - Κοτζαγεωργίου, Γεώργιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι ο θεσμός των ΚΕΠ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) κατά την περίοδο της πανδημικής κρίσης. Το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19 πυροδότησε ένα κύμα σημαντικών μεταρρυθμίσεων στον κρατικό μηχανισμό. Όλα τα επίπεδα και οι λειτουργίες της δημόσιας διοίκησης γνώρισαν σημαντικές αλλαγές ως απάντηση στο πρωτοφανές σοκ που προκλήθηκε από την ταχέως εξελισσόμενη κρίση υγείας. Είναι συνεπώς σημαντικό να μελετηθούν οι υπηρεσίες που παρέχονται από τον γενικά αποδεκτό ως επιτυχημένο θεσμό των ΚΕΠ και να εντοπιστούν περιοχές που χρήζουν βελτίωσης. Στο πλαίσιο αυτό, αποτιμάται η συμβολή των ΚΕΠ στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς κατά την περίοδο της πανδημίας. συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Η μεθοδολογία που ακολουθείται περιλαμβάνει βιβλιογραφική έρευνα, έρευνα της οικείας νομοθεσίας, διαδικτυακή έρευνα και ποιοτική έρευνα με εμπειρική παρατήρηση στη Διεύθυνση ΚΕΠ του Δήμου Κορινθίων. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι τα ΚΕΠ μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις, να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών, μέσα από σωστό προγραμματισμό και σωστή αξιοποίηση των υλικών και ανθρώπινων πόρων τους. Τα IΚΕΠ καθιερώνονται Iόλο και Iπερισσότερο στη Iσυνείδηση των Iπολιτών ως Iτο σημείο Iεπαφής τους Iμε το Iκράτος χωρίς Iταλαιπωρία και Iμε ποιότητα Iυποδοχής Iκαι υπηρεσιών, Iαλλά παράλληλα Iαυξάνονται οι Iανάγκες για Iπροσωπικό και Iγενικότερα λειτουργική Iυποστήριξη. Η Iολιστική αναβάθμιση Iτων ΚΕΠ Iείναι ήδη Iσε Iεξέλιξη. Με Iτην Iουσιαστική αναβάθμιση Iτης Iψηφιακής, Iοργανωτικής, Iλειτουργικής και Iαισθητικής Iταυτότητας των IΚΕΠ I(ΚΕΠ IRe-branding), Iο θεσμός Iθα ανταποκρίνεται Iακόμη καλύτερα Iστις ανάγκες Iτης ψηφιακής Iεποχής Iεκτελώντας τη Iβασική του αποστολή Iπου είναι Iη εξυπηρέτηση Iτων πολιτών Iκαι των Iεπιχειρήσεων.
Αριθμός Εισαγωγής: 013285 cd
Keywords: Δημόσια διοίκηση -- Ελλάδα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Διαδίκτυο στη δημόσια διοίκηση -- Ελλάδα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; COVID-19 (Ασθένεια) -- Κοινωνικές απόψεις -- Ελλάδα-- Περιπτωσιολογικές μελέτες; COVID-19 (Ασθένεια) -- Κυβερνητική πολιτική -- Ελλάδα-- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) -- Ελλάδα; ΚΕΠ; Κοινωνική πολιτική; Πανδημία; Δήμος Κορινθίων; KEP; Social policy; Pandemic; Municipality of Corinth