Το φαινόμενο της πολυνομίας και κακονομίας στην Ελλάδα και η επίδρασή του στο θεσμό της δικαιοσύνης - Μαργαλιά, Παναγιώτα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2020)
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η καταγραφή και η ανάλυση του φαινομένου της πολυνομίας και της κακονομίας στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση την επίδραση στον θεσμό της Δικαιοσύνης. Αναμφισβήτητα, αντιφατικοί, σύνθετοι, πολλοί και κακοί νόμοι υπάρχουν σε όλες τις πτυχές της δημόσιας πολιτικής (οικονομία, επιχειρηματικότητα ,δικαιοσύνη, τεχνολογία, ιδιωτική ζωή) και είναι αυτονόητο ότι η κατάσταση αυτή στην ελληνική έννομη τάξη επιδρά αρνητικά στις σχέσεις μεταξύ των ιδιωτών, στην οικονομική ανάπτυξη, στην λειτουργία της διοίκησης στην δικαιοσύνη. Οι αιτίες γέννησης του φαινομένου αυτού είναι πολλές και διάφορες, όπως ο ρόλος της εκτελεστικής εξουσίας, ο κρατικός παρεμβατισμός, ο τρόπος που λειτουργεί η δημόσια διοίκηση, ο κομματικός ανταγωνισμός. Η Ελλάδα χρειάζεται απλή και κωδικοποιημένη νομοθεσία. Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από την Ελλάδα αναφορικά με τις αρχές της Καλής Νομοθέτησης. Ωστόσο όμως χρειάζονται και άλλα βήματα και πρωτοβουλίες ώστε να επιτευχθεί η μείωσης της πολυνομίας και της κακονομίας στην Ελλάδα
Keywords: Δικαιοσύνη; Δίκαιο; Δημόσια διοίκηση--Ελλάδα; Πολυνομία; Κακονομία; Δικαιοσύνη