Το κοινωνικοδραματικό παιχνίδι στην εκπαίδευση ως μέσο ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων στα νήπια. Μελέτη περίπτωσης. - Χρηστίδη, Ζωή (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2020)
Μέσα από τη συγκεκριμένη εργασία θέλουμε να εμβαθύνουμε και να αναπτύξουμε κατά πόσο το κοινωνικοδραματικό παιχνίδι μπορεί να εξελίξει, να καλλιεργήσει τις κοινωνικές δεξιότητες των νηπίων, με τη μέθοδο της έρευνας δράσης, μέσα από την ποσοτική και την ποιοτική έρευνα. Σκοπός της έρευνάς μας είναι να αναδείξουμε ότι με τις τεχνικές του Θεάτρου και συγκεκριμένα του Κοινωνικοδραματικού Παιχνιδιού τα παιδιά μπορούν να διδαχθούν πολύ σημαντικές δεξιότητες τόσο γνωστικές όσο και κοινωνικές για την ολόπλευρη ανάπτυξή τους. Θέλουμε να ερευνήσουμε πως το κοινωνικοδραματικό παιχνίδι και οι εφαρμογές της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση συνεισφέρουν σημαντικά και ενισχύουν την προσωπικότητα και την καλλιέργεια δεξιοτήτων στα νήπια. Κυρίως στην ανάδειξη της αυτοπεποίθησης, της επίλυσης καθημερινών προβλημάτων και συγκρούσεων, στη διαχείριση των συναισθημάτων τους.
Keywords: Κοινωνικοδραματικό παιχνίδι; Κοινωνικές δεξιότητες; Δραματικό παιχνίδι; Δραματική τέχνη στην εκπαίδευση; Έρευνα δράσης; Προσχολική ηλικία; Ποιοτική έρευνα; Ποσοτική έρευνα; Κοιωνικοδραματικό παιχνίδι; Κοινωνικές δεξιότητες; Δραματικό παιχνίδι; Δραματική τέχνη στην εκπαίδευση; Έρευνα δράσης; Προσχολική ηλικία; Ποιοτική έρευνα; Ποσοτική έρευνα