Μηχανολογική μελέτη γραμμής μέσης τάσης - Γιαννούλης, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2025)
Στην συγκεκριμένη διπλωματική εργασία πραγματοποιείται η μηχανολογική μελέτη μιας εναέριας γραμμής μεταφοράς μέσης τάσης. Η γραμμή περιλαμβάνει 10 στύλους στην «μέση» επιφόρτιση, με αγωγό 3×35 ACSR . Στην συγκεκριμένη εργασία θα γίνει υπολογιστική μελέτη των στύλων της γραμμής, πιο συγκεκριμένα κατηγορία και ύψος στύλου, οι οποίες διακυμαίνονται ανάλογα με τις υψομετρικές διαφορές που έχουμε στο έδαφος. Επίσης ο προσδιορισμός του τύπου του στύλου θα γίνει με γνώμονα τα κατακόρυφα και εγκάρσια φορτία που υπάρχουν στον στύλο καθώς και θα γίνει η τοποθέτηση και ο υπολογισμός επιτόνου σε όποιο στύλο δεν ισορροπεί . Στη συνέχεια θα γίνει και ο υπολογισμός του τύπου του στύλου και θα υπάρχουν στιγμιότυπα που θα αναπαριστούν το κάθε άνοιγμα. Όλοι οι υπολογισμοί και οι απεικονίσεις έγιναν μέσω ενός προγράμματος που αναπτύχθηκε στο MATLAB. Στο θεωρητικό μέρος αναλύονται τα δίκτυα διανομής στην Ελλάδα, όλες οι δυνάμεις που καταπονούν τα δίκτυα και τους στύλους και ο τρόπος που υπολογίζονται, οι στύλοι που χρησιμοποιούμε καθώς και οι τύποι των καλωδίων.

In this diploma thesis is examined a medium voltage line mechanical design. The line consists of 10 poles in «medium» charge, with 3×35 ACSR conductor. In this thesis, the height and the type of the poles will be determined depending on attitude range and depending on vertical and transverse charges on the poles as long as the examination of the use of a stay wire if a pole doesn't balance. There will be depictions that represent each pair of poles. All the calculations and depictions result from a program that was developed in MATLAB. In the theoretical framework is examined all the distribution networks in Greece, the examination of all the forces that strain the network and the poles, the poles that are used and the type of conductors.
A medium voltage line mechanical design
Keywords: Ηλεκτρική ενέργεια -- Συστήματα; Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας; Γραμμή μέσης τάσης; Στύλοι; Αγωγός; Επίτονο; Medium voltage line; Poles; Conductor; Stay wire