Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Μελέτη Περίπτωσης: Ηλεκτρονική ΥΜΣ (e-ΥΜΣ) «Υπηρεσία Μιας Στάσης» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων - Καραθανάση, Μαρία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2020)
Στόχος της παρούσας εργασίας είναι να μελετηθεί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην Ελλάδα μέσα από την μελέτη και παρουσίαση της νεοσύστατης ηλεκτρονικής υπηρεσίας μίας στάσης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Η μελέτη θα εστιάσει στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μιας Στάσης, η οποία δημιουργήθηκε με στόχο την εξάλειψη εμποδίων ανταγωνιστικότητας. Στοχεύει στην περαιτέρω απλοποίηση διαδικασιών, στην περαιτέρω μείωση του κόστους σύστασης μιας επιχείρησης και στη δημιουργία φιλικότερου περιβάλλοντος για ξένους επενδυτές, προκειμένου η Ελλάδα να γίνει πιο ανταγωνιστική και να προσελκύσει νέες επενδύσεις. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να αναδείξει ότι η ορθή χρήση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης από φορείς και υπηρεσίες του δημοσίου και ιδιαίτερα η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μιας Στάσης ωφελεί τους πολίτες, τους επιχειρηματίες, τις επενδύσεις και γενικότερα την ανάπτυξη της χώρας μας
E- Government. Case Study: e-YMS “One Stop Shop”
Keywords: Δημόσια διοίκηση--Ελλάδα; Διακυβέρνηση; Επενδύσεις; Στρατηγικός σχεδιασμός; Ανταγωνισμός, Διεθνής; Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση; Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μιας Στάσης