Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία - Μελέτη των Ελληνικών Επιχειρήσεων - Χρήστου, Χαράλαμπος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2015)
Στην εργασία αυτή εξετάζεται η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και το ποσοστό με το οποίο ανταγώνιζεται τις ξένες επιχειρήσεις εφραμόζοντας καινοτόμες μεθόδους. Κατ’ αρχήν, η επιχειρηματικότητα διακρίνεται από την ανάληψη κινδύνου προς την πραγματοποίηση μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας η οποία αναμένεται να φέρει υψηλά κέρδη. Η επιχειρηματικότητα όμως, όπως παρουσιάζεται στην εργασία είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων που πρέπει να υπολογίζονται για μια αποτελεσματική επιχειρηματική κίνηση και την επίτευξη του μέγιστου κέρδους. Έτσι, λοιπόν, η εργασία διαρθώνεται ως εξής: Το πρώτο κεφάλαιο έχει ως αντικείμενο την ανάλυση της επιχειρηματικότητας, ως ορισμό αλλά και των παραγόντων εκείνων που διαμορφώνουν το αποτέλεσμά της. Εδώ εξετάζονται τα είδη της επιχειρηματικότητας αλλά και η εκπαίδευση πάνω στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Το δεύτερο κεφάλαιο αναλύει την καινοτομία, που αποτελεί το νούμερο ένα παράγοντα επιτυχίας στην επιχειρηματικότητα. Ο παράγοντας αυτός εξετάζεται πολυπλεύρως και όσον αφορά την εφαρμογή του από τις Ελληνικές Επιχειρήσεις. Το τρίτο κεφάλαιο της εργασίας εξετάζει και παρουσιάζει όλες τις καινοτόμες Ελληνικές επιχειρήσεις και τις συγκρίνει με την πορεία των ξένων επιχειρήσεων. Τέλος, δίνονται συμπεράσματα από ολόκληρη την εργασία.
Entrepreneurship and Innovation - Study of Greek Enterprises
Keywords: Επιχειρηματικότητα; Νέες Επιχειρήσεις -- Διοίκηση και Οργάνωση; Επιχειρήσεις; Ανταγωνισμός; Τεχνολογικές Καινοτομίες -- Διοίκηση και Οργάνωση; Επιχειρηματικότητα; Καινοτομία; Ελληνικές Επιχειρήσεις; Επιχειρηματικός Σχεδιασμός