Μοντέλα αξιολόγησης προσωπικού στην εκπαίδευση - Ταλαγάνης, Δημήτρης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2021)
Στη σημερινή εποχή το εκπαιδευτικό προσωπικό λειτουργεί κάτω από μηχανισμούς, διαδικασίες και μεθόδους που έχουν οριστεί από το κράτος. Με την αξιολόγηση, την πρώτη και κύρια διαδικασία ελέγχου και ανατροφοδότησης, είναι δυνατή η ανάπτυξη και εξέλιξη του εκπαιδευτικού τομέα. Ποια είναι όμως η σημασία της αξιολόγησης και ποιοι οι λόγοι που την επιβάλλουν; Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε η αξιολόγηση να είναι αποτελεσματική; Το τελευταίο διάστημα η αξιολόγηση του προσωπικού που δραστηριοποιείται στον εκπαιδευτικό τομέα τείνει να απασχολεί όλο και περισσότερους τους ειδικούς, τόσο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Το μεγάλο αυτό ενδιαφέρον έχει παροτρύνει πολλούς ερευνητές και επιστήμονες να ασχοληθούν με τον ορισμό της αξιολόγησης και το περιεχόμενό του για την αξιολόγηση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Με την παρούσα εργασία μέσα από την ελληνική και ξένη βιβλιογραφία θέλουμε να τονίσουμε τη σημασία της αξιολόγησης προσωπικού ακόμα και στον εκπαιδευτικό κλάδο.
Evaluation models in training staff in education
Keywords: Εκπαιδευτική αξιολόγηση - Ελλάδα; Εκπαιδευτικοί - Αξιολόγηση των - Ελλάδα; Σχολικό περιβάλλον - Ελλάδα - Αξιολόγηση; Διδασκαλία - Αξιολόγηση - Ελλάδα; Προγράμματα μαθημάτων, Αξιολόγησή τους - Ελλάδα; Επαγγελματική κατάρτιση - Αξιολόγηση; Educational evaluation - Greece; Teachers - Rating of - Greece; School environment - Greece - Evaluation; Education - Evaluation - Greece; Curriculum evaluation - Greece; Occupational training - Evaluation; Αξιολόγηση προσωπικού; Μοντέλα αξιολόγησης; Μέθοδοι αξιολόγησης; Πλεονεκτήματα; Σχεδιασμός; Staff evaluation; Evaluation models; Evaluation methods; Advantages; Planning