Human trafficking και καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων - Αντωνίου, Αναστασία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2018)
Η παρούσα βιβλιογραφική έρευνα με τίτλο «Human Trafficking και Καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» έχει σκοπό να μελετήσει το παγκόσμιο πλέον φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων και της έκτασης που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια. Η έρευνα αποτελείται από επτά κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μία αναφορά ως προς τον ορισμό της εμπορίας ανθρώπων και την διαφορά του με άλλες μορφές εξαπάτησης. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται μία προσπάθεια για τον καθορισμό των θυμάτων της ανθρώπινης διακίνησης, καθώς και μία μικρή αναφορά στην στρατολόγηση των θυμάτων και τον έλεγχό τους από τους διακινητές. Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρει ρητά το Διεθνές νομικό πλαίσιο για την εμπορία ανθρώπων και τις Συμβάσεις που έχουν συναφθεί για την προστασία των θυμάτων. Στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται η κεντρική αναφορά για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις Συμβάσεις και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί. Στο πέμπτο κεφάλαιο συνδυάζεται πλεόν η εμπορία ανθρώπων με την εγκληματική της φύση. Το έκτο κεφάλαιο αποτελεί εξ’ ολοκλήρου μια αναφορά ως προς το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων στην χώρα μας (την Ελλάδα), καθώς και ποια μέτρα αντιμετώπισης έχουν παρθεί. Στο έβδομο και τελευταίο κεφάλαιο, το οποίο είναι και η κατακλείδα αυτής της έρευνας, καταγράφονται οι προσπάθειες που γίνονται ως προς την καταπολέμιση της εμπορίας ανθρώπων.
Αριθμός Εισαγωγής: 012531 cd
Keywords: Εμπορία ανθρώπων; Εμπορία ανθρώπων -- Ελλάδα; Ανθρώπινα δικαιώματα; Ανθρώπινα δικαιώματα -- Ελλάδα; Εμπορία ανθρώπων -- Δίκαιο και νομοθεσία -- Ελλάδα; Εμπορία ανθρώπων -- Κυβερνητική πολιτική -- Ελλάδα; Οργανωμένο έγκλημα