Οι ελληνογερμανικές σχέσεις από το 1950 έως το τέλος του Ψυχρού Πολέμου - Καπαγιάννη, Παντελίτσα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Η παρούσα εργασία καταγράφει πλευρές των Ελληνογερμανικών σχέσεων σε οικονομικό, πολιτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο από το 1950 έως το τέλους του ψυχρού πολέμου. Πρώτος σταθμός οι σχέσεις Αθήνας – Βόννης κατά την διακυβέρνηση Παπάγου. Ακολουθούν η περίοδος Διακυβέρνησης στα χρόνια του Καραμανλή, στη μεταπολίτευση και ιδιαίτερα στην ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα θέματα δίωξης των εγκλημάτων πολέμου των αποζημιώσεων, των επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου. Επίσης, γίνεται αναφορά στην στάση της Γερμανίας και των πολιτών της στα χρόνια της δικτατορίας. Ακολουθεί η εποχή της μετανάστευσης των Ελλήνων και οι σχέσεις τους με τους Γερμανούς. Τέλος διερευνώνται οι σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας μέσω εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Keywords: Ελλάδα -- Εξωτερικές σχέσεις -- Γερμανία -- Ιστορία -- 20ός αιώνας; Ελλάδα -- Σχέσεις -- Γερμανία -- Ιστορία -- 20ός αιώνας; Γερμανία -- Εξωτερικές σχέσεις -- Ελλάδα -- Ιστορία -- 20ός αιώνας; Γερμανία -- Σχέσεις -- Ελλάδα -- Ιστορία -- 20ός αιώνας; Ελλάδα -- Ιστορία -- 20ός αιώνας; Χάνς Αιντενάιερ; Ντόιτσε Βέλε; Ρωμιοσύνη; Φλάισερ; Hans Edeneier; Deutsche Welle; Romiosini; Fleischer