Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός για την πολιτιστική προβολή του Δήμου Χαλανδρίου - Ράπτη, Γεωργία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2019)
Σήμερα ο Πολιτισμός θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους τομείς για την επίτευξη της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης. Η παρούσα εργασία εξετάζει τις έννοιες που σχετίζονται με την πολιτιστική πολιτική, τα μέσα και τους τρόπους που ασκείται, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, πραγματεύεται το θέμα του στρατηγικού σχεδιασμού που απαιτείται σε τοπικό επίπεδο για την επίτευξη πολιτιστικής προβολής του Δήμου Χαλανδρίου, με απώτερο στόχο την επίτευξη τοπικής αειφόρου ανάπτυξης. Μέθοδος προσέγγισης της εργασίας αποτελεί τόσο η ποιοτική, όσο και η ποσοτική ανάλυση, ενώ λαμβάνεται επίσης υπόψη η πρακτική άλλων πόλεων σε διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, αξιοποιείται η ελληνική και ξένη βιβλιογραφία, οι πηγές του διαδικτύου αλλά και οι συνεντεύξεις των αρμοδίων. Το κύριο μέρος της εργασίας παρουσιάζει το σχεδιασμό και την άσκηση της πολιτιστικής πολιτικής από το Δήμο Χαλανδρίου. Τέλος, με την παρούσα εργασία παρουσιάζεται η πολιτιστική προβολή και ανάδειξη του Δήμου Χαλανδρίου, που στόχο έχει να προσφέρει όλα τα εφόδια που απαιτούνται προκειμένου να εφαρμοστεί ένας ορθός στρατηγικός σχεδιασμός για τον πολιτισμό, ο οποίος θα αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω εξέλιξη.
Strategic Planning for the Cultural Promotion of Municipality of Halandri
Keywords: Πολιτιστική πολιτική; Τοπική ανάπτυξη; Τοπική αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Στρατηγικός σχεδιασμός; Πολιτισμός--Ελλάδα; Δήμος Χαλανδρίου; Επιχειρησιακό πρόγραμμα; Πολιτισμός; Πολιτιστική διαχείριση; Πολιτιστική κληρονομιά