Διερεύνηση του βαθμού ικανοποίησης των πολιτών απο τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών: Η περίπτωση του Δήμου Αθηναίων - Κλουκίνα, Αικατερίνη Μαρίνα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Στην εν λόγω διπλωματική εργασία γίνεται μια προσπάθεια διερεύνησης του βαθμού ικανοποίησης των πολιτών από τις παρεχόμενες υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού και συγκεκριμένα θα εξεταστεί η περίπτωση των Κέντρων εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Αθηναίων. Στόχος της μελέτης είναι να διεξαχθούν συμπεράσματα αναφορικά με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε συνδυασμό με την ικανοποίηση των πολιτών από αυτές, ώστε να γίνουν αντιληπτά τα προβλήματα και οι ελλείψεις προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες αλλαγές. Για την επίτευξη των ως άνω σκοπών, η έρευνα στηρίχθηκε στην απλή τυχαία δειγματοληψία και ως βασικό στατιστικό εργαλείο χρησιμοποιήθηκε το ερωτηματολόγιο, το οποίο δομήθηκε σύμφωνα με το μοντέλο SERVQUAL. Κατόπιν συλλογής των απαραιτήτων στοιχείων, πραγματοποιήθηκε η ανάλυση τους μέσω του στατιστικού προγράμματος SPSS. Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν και σχολιάστηκαν τα κατάλληλα διαγράμματα, τα οποία κατέστησαν δυνατό τον εντοπισμό κάποιον βασικών προβλημάτων στη λειτουργία των Κ.Ε.Π. του Δήμου Αθηναίων, που χρήζουν αντιμετώπισης.
Investigating the level of citizens’ satisfaction with the Citizen’s Service Centers: The case of the Municipality of Athens
Keywords: Δημόσια Διοίκηση--Ελλάδα; Τοπική Αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Δημόσια διοίκηση; Τοπική Αυτοδιοίκηση; Αποκέντρωση; Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών; Ικανοποίηση; Ποιότητα; Servqual; SPSS