Η Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση του 1929 και η κριτική που ασκήθηκε - Λώλου, Κωστούλα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2021)
Η Ελλάδα ύστερα από αρκετά χρόνια πολέμου καλείται να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα, εγκαταλείποντας τη Μεγάλη Ιδέα και επικεντρώνοντας την προσοχή της στο εσωτερικό της. Βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και η δομή της ελληνικής κοινωνίας έχει πλέον μεταβληθεί από την εγκατάσταση των προσφύγων. Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες το ελληνικό κράτος προσπαθεί να εξασφαλίσει κοινωνική ισορροπία και οικονομική ανάπτυξη. Στην επίτευξή του συντελεί η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προτείνεται από την κυβέρνηση. Όπως σε κάθε μεταρρύθμιση υπάρχουν αντιδράσεις, έτσι και σε αυτή. Ο Δ. Γληνός, η Ε. Λαμπρίδη και άλλοι δημοσιεύουν στην εφημερίδα Ακρόπολις τα άρθρα τους, κρίνοντας τη μεταρρυθμιστική πρόταση.
Keywords: Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση -- Ελλάδα -- Ιστορία -- 20ός αιώνας; Εκπαίδευση -- Ελλάδα -- Ιστορία -- 20ός αιώνας; Ελληνική γλώσσα, Νέα -- Ιστορία -- 20ός αιώνας; Γληνός , Δημήτριος Α. , 1882-1943; Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση; Γλωσσικό Ζήτημα; Δημήτρης Γληνός; Educational Reform; Linguistic Issue; Dimitris Glinos