Οργάνωση μικρών δήμων σε σχέση με τις ασκούμενες αρμοδιότητες και ρυθμίσεις του νόμου για τις υποχρεωτικές υπηρεσίες (Ο.Ε.Υ.) - Παπαδόπουλος, Αλέξιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Το παρόν πόνημα ασχολείται με την οργάνωση των μικρών πληθυσμιακά Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού σε σχέση με τις ασκούμενες αρμοδιότητες και ρυθμίσεις της νομοθεσίας για τις υποχρεωτικές υπηρεσίες τους, σύμφωνα με τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών (ΟΕΥ) του εκάστοτε φορέα. Αφού παρουσιάζεται η διαχρονική εξέλιξη του αυτοδιοικητικού θεσμού, γίνεται αναφορά στις κυριότερες διοικητικές μεταρρυθμίσεις που συντελέστηκαν στην χώρα μετά την μεταπολίτευση. Στη συνέχεια, αναλύεται εκτενώς το ζήτημα της μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στους δήμους όλης της χώρας, καθώς και η προτεινόμενη κατάρτιση πρότυπου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας για έναν μικρό πληθυσμιακά Δήμο. Ακολουθούν διαπιστώσεις γύρω από τη νέα υποχρεωτική δομή των δημοτικών υπηρεσιών, που προβλέπονται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και καταλήγοντας εκτίθενται τα συμπεράσματα και οι τρόποι αναβάθμισης του θεσμού της εγχώριας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Organization of small municipalities in relation to the exercised competences and regulations of the law on mandatory services (I.S.O.)
Αρ. Εισ.: 120 cd
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση -- Ελλάδα; Δημόσια διοίκηση -- Ελλάδα; Διοίκηση και οργάνωση; Οργανωσιακή συμπεριφορά; ΟΤΑ; Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ); Αρμοδιότητες; Οργανισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών (ΟΕΥ); Οργάνωση; Local Authorities (OTAs); Responsibilities; Internal Services Organisation (ISO); Organisation