Χρηματοοικονομική Ανάλυση των Οικονομικών Καταστάσεων των Ο.Τ.Α. Μελέτη περίπτωσης Δήμου Παύλου Μελά - Ασλάνη, Αλεξάνδρα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2017)
Η αξιολόγηση της χρηματοοικονομικής απόδοσης των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία βασίζεται στην αξιοποίηση της πληροφόρησης που παρέχεται στις οικονομικές τους καταστάσεις, προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για την αποδοτικότητα, αποτελεσματικότητα και βιωσιμότητά τους. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η ανάλυση των οικονομικών καταστάσεων του Δήμου Παύλου Μελά για το χρονικό διάστημα 2011-2015 με τη χρήση αριθμοδεικτών, με σκοπό την εκτίμηση της χρηματοοικονομικής του υγείας. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, ο Δήμος Παύλου Μελά αποτελεί έναν χρηματοοικονομική υγιή οργανισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, γεγονός που οφείλεται τόσο στην αποτελεσματική οικονομική πολιτική που έχει υιοθετήσει όσο και στα οφέλη της ένωσης των προηγούμενων δήμων που επετεύχθη με το πρόγραμμα Καλλικράτης.
Municipality of Pavlos Melas: Feasibility Study - Financial Analysis
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Δημόσια διοίκηση--Ελλάδα; Οικονομική; Προϋπολογισμός; Αριθμοδείκτες; Τοπική αυτοδιοίκηση; Χρηματοοικονομική ανάλυση; Δήμος Παύλου Μελά; Πρόγραμμα Καλλικράτης