Συγκριτική μελέτη: μέθοδοι και εργαλεία μανατζμεντ στα συστήματα υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε περίοδο κρίσης. Η περίπτωση της Ελλάδας. - Ευσταθίου, Μαρίνα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2013)
Στην παρούσα εργασία παρουσιάζεται αναλυτικά το θέμα «Συγκριτική Μελέτη: Μέθοδοι και Εργαλεία Μάνατζμεντ στα Συστήματα Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε περίοδο κρίσης. Η Περίπτωση της Ελλάδας». Αναλύονται: οι έννοιες του συστήματος υγείας και της διοίκησης , η ιστορική εξέλιξη του μάνατζμεντ, ο όρος Health Management, τα εργαλεία και οι μέθοδοι μάνατζμεντ στα συστήματα υγείας της Μ. Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Νορβηγίας, της Ισπανίας και η περίπτωση του ελληνικού υγειονομικού τομέα. Ακολουθεί η σύγκριση των παραπάνω συστημάτων, μεταξύ τους αλλά και με το ελληνικό. Τέλος παρουσιάζονται τα συμπεράσματα και μελλοντικές προτάσεις.
Αριθμός Εισαγωγής: 010342-010343 cd
Keywords: Διοίκηση υπηρεσιών υγείας; Υπηρεσίες υγείας -- Διοίκηση και οργάνωση -- Ελλάδα; Διοίκηση; Σύστημα υγείας; Κράτος; Μεταρρυθμίσεις συστημάτων υγείας; Εργαλεία Health Management; Management; Healthcare system; Reforms; Health management