Ανίχνευση εκπαιδευτικών αναγκών για τη Δια Βίου Μάθηση των διοικητικών στελεχών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου - Ντόλου, Ευαγγελία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Η διπλωματική εργασία με τίτλο «Ανίχνευση εκπαιδευτικών αναγκών για τη Δια Βίου Μάθηση των διοικητικών στελεχών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου», αποτελεί μια πρωτότυπη μελέτη που ασχολείται με την ανάλυση των εκπαιδευτικών αναγκών των διοικητικών στελεχών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τη Δια Βίου Μάθηση. Η έρευνα αυτή αποσκοπεί στην αναγνώριση των διαφόρων αναγκών που αντιμετωπίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι σε θέματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης προσωπικού για τη βελτίωση της επαγγελματικής τους κατάρτισης. Με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου, η παρούσα μελέτη συλλέγει πληροφορίες για την ανίχνευση των εκπαιδευτικών αναγκών των διοικητικών στελεχών, καθώς και τη διασύνδεσή τους με τη Δια Βίου Μάθησης σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον. Τα αποτελέσματα της παρούσας έρευνας, έδειξαν ότι η πλειονότητα των Διοικητικών Στελεχών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έχει παρακολουθήσει προγράμματα επιμόρφωσης σε μεγάλο ποσοστό τόσο δια ζώσης, όσο και εξ αποστάσεως και το 81,4% θεωρεί αναγκαία την περαιτέρω επιμόρφωση για την απόδοση και την εξέλιξη στην εργασία τους. Ειδικότερα, θα ήθελε να παρακολουθήσει τα ακόλουθα θεματικά αντικείμενα: «Διαχείριση στρες και ευεξία», «Εκπαίδευση σε Τεχνολογίες» και «Διοίκηση και Ηγεσία», αναγνωρίζοντας ως εκπαιδευτικές ανάγκες τη Διοίκηση, τη Νομοθεσία, την Οικονομία, την Πληροφορική, τις Ψηφιακές Υπηρεσίες και την Ψυχολογία, ενώ ως εμπόδια αναφέρει την έλλειψη χρόνου, ευαισθητοποίησης, κόστους και ακολούθως ως κίνητρα την ενημέρωση, την εργασιακή ικανοποίηση και την επαγγελματική εξέλιξη. Τέλος, η άποψη της πλειονότητας των εργαζομένων συμφωνεί και αποδέχεται την πρόσθετη επιμόρφωση. Η αντίληψη της Δια Βίου Μάθησης σε ένα εργασιακό περιβάλλον είναι σημαντική τόσο για την επαγγελματική εξέλιξη και ικανοποίηση του εργαζόμενου όσο και για τον Οργανισμό αφού με την ανάπτυξη δεξιοτήτων, γνώσεων και ικανοτήτων ο εργαζόμενος αποδίδει αποτελεσματικότερα και αποδοτικότερα ικανοποιώντας τους στόχους του Οργανισμού.
Evaluation of training needs for Lifelong Learning of the administrative stuff of the University of Peloponnese
Αρ. Εισ.: 165 cd
Keywords: Δημόσια διοίκηση; Δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμοί και επιχειρήσεις -- Ελλάδα -- Διοίκηση και οργάνωση; Δημόσια διοίκηση -- Ελλάδα -- Διοίκηση και οργάνωση; Εκπαίδευση ενηλίκων -- Ελλάδα; Συνεχιζόμενη εκπαίδευση -- Ελλάδα; Δημόσια διοίκηση; Δια Βίου Μάθηση; Διοικητικοί υπάλληλοι; Ανίχνευση εκπαιδευτικών αναγκών; Επιμόρφωση; Αποτελεσματικότητα; Public administration; Lifelong Learning; Administrative employees; Detection of educational needs; Training; Efficiency; Συνεχιζόμενη εκπαίδευση -- Ελλάδα