Η ικανοποίηση των πολιτών από την έκδοση εγγράφων μέσω gov.gr - Γκόβα, Παναγιώτα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Διανύοντας μία περίοδο στην οποία τα μέσα τεχνολογίας, πληροφορικής και επικοινωνιών ανθίζουν και η χρήση τους συνεχώς επεκτείνεται, η ψηφιοποίηση είναι ένας μονοδιάστατος δρόμος για κάθε τομέα της καθημερινότητας. Για αυτό το λόγο, η ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα, έχει τα τελευταία χρόνια επεκτείνει τους ρυθμούς ανάπτυξής της, δημιουργώντας μία νέα περίοδο και ένα διαφορετικό τρόπο δράσης για κάθε μέρος της καθημερινότητας του πολίτη που αφορά το δημόσιο τομέα. Είναι γεγονός, ότι πριν την πανδημία, η ψηφιοποίηση διάφορων δραστηριοτήτων στην Ελλάδα κυλούσε με πιο αργούς ρυθμούς. Ωστόσο, η πρόσφατη πανδημία του κορωνοϊού και οι περιορισμοί που επέφερε έκαναν πιο γρήγορες τις διαδικασίες ψηφιοποίησης, βάζοντας πιο γρήγορα τα μέσα τεχνολογίας στην καθημερινότητα των πολιτών. Τα τελευταία χρόνια, για πλήθος δραστηριοτήτων και συναλλαγών των πολιτών με το δημόσιο τομέα, έχει αποφευχθεί η άσκοπη πλέον, μετακίνηση σε δημόσιες υπηρεσίες με την αναμονή σε ουρές που συνεπαγόταν. Η πανδημία λοιπόν, μπορεί να θεωρηθεί και ως μία περίοδος που υπήρξε εποικοδομητική, όσον αφορά τον τομέα της ψηφιοποίησης, καθώς για την ικανοποίηση των αναγκών που έφερε εκείνη η περίοδος, η εξυπηρέτηση μέσω του διαδικτύου, ήταν επιβεβλημένη. Η ψηφιοποίηση στο δημόσιο τομέα, προχώρησε με πολύ γοργούς ρυθμούς και η παρούσα διπλωματική ερευνά και αναλύει την ικανοποίηση μέρους των πολιτών από τη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών που αφορούν δημόσια έγγραφα.
Μ.Δ.Ε. 413
Keywords: Ικανοποίηση πελατών; Δημόσιος τομέας; Ηλεκτρονική διακυβέρνηση; Παράδοση εγγράφων; Consumer satisfaction; Public administration; Internet in public administration; Document delivery; Ψηφιοποίηση; Διαδίκτυο; Ηλεκτρονική μορφή; Εξυπηρέτηση; Δημόσιος τομέας; Ψηφιακές υπηρεσίες; Digitization; Internet; Electronic form; Service; Public Sector; Digital services