Διοργάνωση αθλητικών events. μελέτη περίπτωσης: αθλητικό κέντρο μαινάλου - Στέφανος, Έκτορας (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Ο Νομός Αρκαδίας έχει δυναμική παρουσία στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια γεγονός που οφείλεται στο σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο. Η περιοχή της Αρκαδίας προσφέρεται για κάθε είδους θεματικό τουρισμό, που αν αναπτυχθεί, θα δώσει νέα πνοή στον τουριστικό κλάδο με παράλληλη επέκταση της τουριστικής περιόδου για περισσότερους από τους 3 – 4 καλοκαιρινούς μήνες που έχουμε συνηθίσει. Σκοπός της εργασίας αυτής είναι να εξεταστεί μια τέτοια προσπάθεια ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού με τη δημιουργία Πάρκου Αθλητισμού στον Μαίναλο. Συγκεκριμένα, εξετάζεται η διαδικασία δημιουργίας ενός επιχειρηματικού σχεδίου για το Πάρκο το οποίο θα προσφέρει στους επισκέπτες – πελάτες πλήθος εναλλακτικών δραστηριοτήτων. Προκειμένου να υπάρξει μια καλύτερη μελέτη του θέματος σχετικά με την αποδοτικότερη αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΧΚ Μαινάλου πραγματοποιήθηκε ποιοτική έρευνα με συνεντεύξεις προκειμένου να μελετηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης και δημιουργίας ενός πάρκου αναψυχής και αθλητικού τουρισμού στην περιοχή του Μαινάλου. Το κύριο συμπέρασμα της εργασίας είναι ότι το ΧΚ Μαινάλου πληροί όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου σε αυτό να λειτουργήσουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
Organization of sporting events. case study: mainalo sports center
Μ.Δ.Ε. 10
Keywords: Εναλλακτικός τουρισμός; Αθλητικές διοργανώσεις; Τουρισμός -- Ελλάδα; Αθλητισμός -- Διοίκηση και οργάνωση; Αθλητισμός και τουρισμός -- Διοίκηση και οργάνωση; Αθλητικός τουρισμός; Διοργάνωση αθλητικών γεγονότων; Τουριστικό προϊόν νομού αρκαδίας; Πάρκο αθλητισμού στον μαινάλο; Sports tourism; Organization of sports events; Tourist product of the prefecture of arcadia; Sports park in mainalo