«Ο ρόλος της Κ.Α.Π. στην αγροτική ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και η σχέση της με την στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης - Τσαμπάζη, Καλλιόπη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2019)
Η παρούσα Διπλωματική Εργασία πραγματεύεται τον ρόλο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στην αγροτική ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την σχέση που μπορεί να υπάρξει με την στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης. Ειδικότερα, στόχος της εργασίας είναι η παρουσίαση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και η αξιολόγηση της συμβολής της στην αγροτική ανάπτυξη της χώρας και ιδίως στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, επιχειρείται η συσχέτιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής με την στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης, όπως αυτή εφαρμόζεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Τέλος, εξετάζονται οι σύγχρονες τάσεις και προοπτικές που διαμορφώνονται για την αγροτική πολιτική στην χώρα και ιδίως στην Περιφέρεια που εξετάζεται. Αναφορικά με την μεθοδολογία που χρησιμοποιείται, πρόκειται για βιβλιογραφική αναζήτηση σε διεθνείς βάσεις δεδομένων όπως είναι το Google Scholar, το Scopus κτλ. και ιδίως σε επιστημονικά περιοδικά που μελετάνε ζητήματα ανάπτυξης και οικονομίας, καθώς και ζητήματα αγροτικής ανάπτυξης. Επίσης, χρησιμοποιούνται σχετικά συγγράμματα και ηλεκτρονικές πηγές για την άντληση στατιστικών δεδομένων που αφορούν την ΚΑΠ.
The role of the CAP in the rural development of the Region of Western Greece and its relation to the strategy of smart specialization
Keywords: Αγροτική ανάπτυξη; Γεωργία; Αγροτική μεταρρύθμιση; Αγροτική πολιτική; Κοινή Αγροτική Πολιτική; Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας; Στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης