Η συμπεριφορά του καταναλωτή σε συνθήκες ισορροπίας και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης - Χριστόπουλος, Χρήστος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2013)
Η συμπεριφορά του καταναλωτή είναι ένα συναρπαστικό, δυναμικό, και ραγδαία εξελισσόμενο πεδίο του ΜΚΤ. Στόχος αυτού του συγγράμματος είναι να φωτίσει όλες τις πτυχές της συμπεριφοράς του καταναλωτή γενικά, αλλά και του Έλληνα πιο συγκεκριμένα μέσα από ιστορικές, ψυχολογικές, οικονομικές, και εν γένει επιστημονικές προσεγγίσεις. Η συμπεριφορά του καταναλωτή μελετά τις αντιδράσεις του ανθρώπου σε προϊόντα και στο ΜΚΤ αυτών των προϊόντων. Για να φτάσει κανείς σε ασφαλή συμπεράσματα χρειάζεται να εστιάσει στη μελέτη των διαδικασιών που ακολουθούμε όλοι μας, προκειμένου να καταλήξουμε σε καταναλωτικές επιλογές. Είναι πολύ βασικό να γνωρίσουμε μέσα από αυτό το «ταξίδι» τις προσδοκίες, τις επιθυμίες, και τις ανάγκες του καταναλωτή. Εξάλλου το ίδιο το ΜΚΤ θεωρεί ότι ο σκοπός των λειτουργιών του είναι η ικανοποίηση των αναγκών του καταναλωτή. Όλη αυτή η ανάλυση γίνεται σε συνθήκες ισορροπίας, αλλά γίνεται επίσης ιδιαίτερη μνεία για το πώς διαμορφώνεται το καταναλωτικό καθεστώς σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, γεγονός το οποίο είναι απόλυτα ρεαλιστικό στις ημέρες μας.
The behavior of consumer in conditions of balance and in conditions of economic crisis
Keywords: Καταναλωτική συμπεριφορά; Συμπεριφορά; Καταναλωτής; Οικονομική κρίση