Σύστημα Διαχείρισης, Αξιολόγησης, Παρακολούθησης και Ελέγχου – Διαδικασία Εφαρμογής της Δράσης Προώθηση και Υποστήριξη Παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης - Αμοιρίδου, Στέλλα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Η παρούσα εργασία εστιάζει στη διερεύνηση και ανάλυση της δράσης "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής", μιας κοινωνικής πρωτοβουλίας που υλοποιείται στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Στόχος της είναι η διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης στην αγορά εργασίας για γονείς, η αντιμετώπιση κοινωνικού αποκλεισμού, και η αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας. Μέσα από αξιολόγηση και σύγκριση του παρελθόντος με το παρόν, η έρευνα αναδεικνύει τα θετικά και αρνητικά στοιχεία της νέας φιλοσοφίας της δράσης. Επιπλέον, εξετάζει την κοινωνική κατάσταση στη Μακεδονία και τις προσπάθειες για βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Τέλος, εξετάζει την επίδραση της δράσης στις οικογένειες, την τοπική κοινωνία, και τη ζήτηση για υπηρεσίες προσχολικής αγωγής.
Management, Evaluation, Monitoring and Control System – Process Applications of the Action Promoting and Supporting Children for their inclusion in pre-school education as well as for access to school-age children, teenagers and people with disabilities, in creative employment
Keywords: Κοινωνική πολιτική--Ελλάδα; Κοινωνικός αποκλεισμός--Ελλάδα; Κράτος πρόνοιας; Βελτίωση ποιότητας ζωής; Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής; Κοινωνική Πρωτοβουλία; Αξιολόγηση; ΚΔΑΠ