Η διαμόρφωση και η λειτουργία της Ελληνικής Οικονομίας κατά τη διάρκεια της Κατοχής και της Αντίστασης (1941-1944) - Παναγοπούλου, Σταυρούλα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Στην περίοδο της Κατοχής και της Αντίστασης διαπράχθηκαν φοβερά και αιματηρά εγκλήματα στον ελληνικό λαό. Εγκλήματα, που αφορούσαν τόσο την οικονομία της χώρας και την οικονομική πολιτική της, όσο και εγκλήματα ηθικής και δικαίου κατά του ελληνικού πληθυσμού. Η ναζιστική Γερμανία και η φασιστική Ιταλία προκειμένου να επέμβουν στα οικονομικά πράγματα της χώρας και να κυριαρχήσουν, χρησιμοποίησαν διάφορους τρόπους, ώστε να υποτάξουν τον λαό και να πάρουν οτιδήποτε μπορούσαν για να ενισχύσουν οικονομικά τα κράτη τους. Δημιουργώντας λοιπόν, ένα σύστημα οικονομικής πολιτικής κατόρθωσαν να κυριαρχήσουν στον ελληνικό χώρο. Ήταν τόσο φοβερά τα εγκλήματα αυτά, που άγγιξαν τα όρια του σαδισμού.
Keywords: Παγκόσμιος Πόλεμος, 1939-1945 -- Οικονομικές απόψεις -- Ελλάδα; Ελλάδα -- Οικονομικές συνθήκες -- 1918-1974; Δωσίλογος; Προπαγάνδα; Κατοχή; Δάνειο; Πρωτογενής Τομέας; Ναυτικό; Τάγματα ασφαλείας; Βιομηχανία; Ναζισμός; Φασισμός; Dosilogous; Propaganda; Occupancy; Loan; Primary Sector; Navy; Security Battalions; Industry; Nazism; Fascist