Ευρωπαϊκή ένωση και πολιτιστική πολιτική - Σεϊντή, Δήμητρα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2013)
Ο πολιτισμός είναι κυρίαρχο δομικό στοιχείο των κοινωνιών, των εθνών και των κρατών. Όπως τα εθνικά κράτη έτσι και η Ευρωπαϊκή Ένωση στην προσπάθεια της να αποκτήσει εθνική ταυτότητα προσπάθησε και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να εμφυσήσει στους πολίτες της την κοινή τους πολιτισμική καταγωγή, την κοινή κουλτούρα, φιλοσοφία, ήθη και έθιμα μέσω προγραμμάτων ενίσχυσης της πολιτιστικής πολιτικής όπως αυτά που αναφέρονται στην παρούσα εργασία.
Μ.Δ.Ε. 114
Keywords: Πολιτιστική ανάπτυξη -- Ευρωπαϊκή Ένωση, Χώρες της; Ευρώπη; Πολιτισμός; Πολιτιστική πολιτική